Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasno ubojstvo

Obama: Ubijeni Trayvon Martin sam mogao biti ja prije 35 godina

Barack Obama
Reuters/PIXSELL
19.07.2013.
u 21:51

Napomenuo je da su Amerikanci svjesni "povijesti rasne nejednakosti u njihovom kaznenom zakonodavstvu".

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da je \"prije 35 godina on mogao biti Trayvon Martin\" u svom komentaru presude floridskoj suda po kojoj je George Zimmerman prošlog vikenda oslobođen za ubojstvo tamnoputog tinejdžera, piše CNN.

Dodao je kako prosvjedi zbog ove presude moraju ostati nenasilni. Napomenuo je da su Amerikanci svjesni \"povijesti rasne nejednakosti u njihovom kaznenom zakonodavstvu\" te dodao da Vlada treba pregledati neke državne i lokalne propise koji, prema njegovim riječima, prije promoviraju nego obeshrabruju od nasilnih sukoba.

Prošle subote porota je oslobodila Zimmermana zbog ubojstva Martina u veljači 2012. godine, što je izazvalo kritike mnogih koji smatraju da je to bilo rasno motivirano ubojstvo.

>>I slavni bijesni zbog presude Georgeu Zimmermanu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije